SERVISIRAMO KLASIČNE HIDRAVLIČNE, PLINSKE IN ESA AMORTIZERJE

Prah in izraba elementov zaradi samega delovanja amortizerjev so osnovni vzroki, da tudi amortizerji motociklov izgubljajo lastnosti dušenja. Ker se motorist postopnemu popuščanju delovanja privadi, je odzivnost amortizerja v kritičnih situacijah lahko usodna.

Zaradi utrujenega vzmetenja motocikel ni več stabilen, nekontrolirano nihanje v ovinkih onemogoča optimalno smerno vodljivost.
Servisiramo vse vrste amortizerjev za motocikle in smo uradni zastopnik in distributer blagovne znamke Öhlins za Slovenijo.

SERVISIRANJE

Serijski in tudi Öhlinsovi visokokakovostni amortizerji, vilice in stabilizatorji so med vožnjo izpostavljeni ekstremnim pogojem. Zato jih je potrebno občasno pregledati. Njihovo delovanje je v veliki meri odvisno od rednega vzdrževanja. Servisiranje komponent vzmetenja v našem tehničnem centru ne pomeni zgolj menjave olja. Ne glede na število prevoženih kilometrov boste dobili nazaj proizvod, ki zagotavlja funkcionalnost, povsem primerljivo z novim.

Po želji lahko delovanje amortizerja pred servisom in po servisu izmerimo na testnem stroju.

Postopek servisiranja je pri nas tak, da se vsak proizvod najprej popolnoma razstavi. Temeljito se očisti vse komponente, se jih pregleda in izmeri zaradi morebitne obrabe. Obrabljene in poškodovane dele se zamenja z originalnimi ali njim enakovrednimi. Zamenja se tudi vsa tesnila in se jih namaže s posebno mastjo. Amortizerje se napolni z Öhlinsovim oljem pravilne viskoznosti in z dušikovim plinom.

ZA PREDELOVALCE
V motorizmu se je pojavil velik trend po predelavah motociklov (tkim custom bike building). Konstruktorjem custom bikov lahko ponudimo vilice proizvajalca Öhlins z imenom Retro43 (s 43 mm premera). V levem kraku se nastavlja kompresija, v desnem pa razteg. Spodnja kraka vilic nimata vpenjalnih točk za zavorne čeljusti in blatnik, kar reši vsak predelovalec sam.